Duikclub Dolfijn


Welkom op de website van Bilzer Duikclub Dolfijn.

Wil je leren duiken of gewoon gezellig duiken in een aangename clubsfeer, dan zit je hier goed.

Wij zijn in de eerste plaats een gezellige duikclub die sportduikers alle mogelijkheden geeft om hun hobby uit te oefenen. Daarnaast is Dolfijn ook een duikschool met ervaren instructeurs en duikers die met veel plezier helpen bij de eerste en verdere stappen onder water.

Onze thuisbasis is het Stedelijk Zwembad De Kimpel in Bilzen. Daar wordt elke dinsdagavond van 21u tot 22u geoefend. We stellen hiervoor allerhande materiaal gratis ter beschikking.

Op deze site vind je alle info over Dolfijn, zoals een kalender met uitstappen, de laatste nieuwtjes enz...

Veel plezier ermee ;-)

Gratis duikinitiatie


Wil je vooraf al eens proberen tijdens een gratis initiatie in het zwembad te Bilzen dan kan dat. Je krijgt er ondermeer uitleg over de verschillende opleidingen, het lidmaatschap, de kosten, ...
Daarna bieden we je de mogelijkheid om een en ander eens in het water uit te proberen en om zelfs met een duikfles rond te zwemmen. Wil je deelnemen of wil je eerst wat meer info, ga dan naar de link hieronder.

Lees meer

Card image
Card image

Clubduiken


Duikclub Dolfijn organiseert wekelijks duiken op duikplaatsen in onze regio, onder meer:
Steengroeven

Esneux, Sprimont, Vodelée, Barges, …

Zandputten

Zilvermeer, Boschmolenplas, Thorn,

Zeeland

Oosterschelde, Veerse Meer, Grevelingenmeer

afhankelijk van de duikers passen wij de locatie aan

Noordzee

(voor gevorderden)

En jaarlijkse een clubreis

Egypte, Frankrijk, Spanje, Italië, Malediven, Bonaire, …

Tijdens deze clubduiken kunnen duikers in opleiding de nodige ervaring opdoen en eventuele proeven afleggen.

Lees meer

Ik kan al duiken


Ook personen die reeds kunnen duiken, en dus in het bezit zijn van een duikbrevet, kunnen bij Dolfijn terecht. Afhankelijk van het brevet en de organisatie waar zij dit brevet hebben behaald, zullen zij worden ingeschaald naar een van de bestaande NELOS-brevetten. Deze inschaling kan een louter administratieve inschaling zijn of een kort examen en een duik met een van onze instructeurs. Contacteer onze duikschoolleider voor meer informatie.

Lees meer

Card image

Training


Zwembadtrainingen gaan door in het zwembad 'De Kimpel’ op dinsdag van 21u tot 22u Van begin juli t.e.m. mid-september wordt er niet getraind maar telkens een buitenduik gedaan.