Nieuws


Sardenga fantastica!

Woensdag 13 juni 2012 - 22:07 door Anne Cortleven
Sardenga fantastica! Vorige week vertrokken 13 dolfijnen naar een klein eilandje ten zuiden van Sardinië, Carloforte, voor een prachtige duikvakantie.

Niet alleen werden we op culinair vlak goed gesoigneerd door mama Victoria (ondertussen weten we ook wie er allemaal graag vis eet en wie niet wink), ook de duiken waren telkens weer een belevenis.

Na een stormachtige start waarbij we de italiaanse duikgidsen overtuigden om toch uit te varen en waarbij we ze versteld deden staan over onze duikcapaciteiten, werd er de volgende dagen volop gedoken. Zo werden we te midden van de tonijnen gedropt, de zogenaamde tonnare, waar we tussen een hele school tonijnen konden duiken. Hier hebben we ook een maanvis van de verdrinkingsdood kunnen redden. Jammer voor een paar van zijn soortgenoten waarvoor alle hulp te laat kwam. Ook werd er een duikuitstap gemaakt naar een grot waarbij er stalagtieten en stalagmieten te bewonderen waren.
Daarnaast werden er ook een groot aantal murenen, octopussen, berekreeften, heremietkreeften,.... en nog zoveel meer gezien.

Op onze laatste vakantiedag, hebben een aantal dolfijnen hun zwemvinnen ingeruild tegen een scooter om het eiland te verkennen. Met de deskundige tips van onze niet-duiker, die de voorbije dagen het eiland voor ons had verkend, konden we nog genieten van de mooie landschappen in Carloforte.

Kortom, we hebben er allemaal met volle teugen van genoten. En onze nieuwe 1* zijn ondertussen al ervaren bootduikers geworden (met of zonder zeeziekte wink).

En we mogen zeker niet vergeten te vermelden dat al die goede zorgen van het hotel en de duikbasis er wellicht niet waren geweest als we niet zo enthousiaste dolfijn met Italiaanse roots mee hadden! Bedankt Pasquale!
slideshow
slideshow
slideshow
slideshow